Viktigt att ha dina djur försäkrade

Oavsett vad för djur du har som husdjur så är det viktigt att du har en djurförsäkring. En djurförsäkring består ofta av en livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring. Du kan välja om du vill teckna bara en del eller båda. Det innebär då att du kan få ersätttning om du måste ta ditt djur till veterinären eller om det är så att ditt djur avlider. Idag finns det många försäkringar att välja på. Hundförsäkringar kan du jämföra på husdjursrevyn.se. Det är överlag bra att jämföra olika försäkringar, så att du får ut mesta möjliga till bästa priset. 

Bra att ha ditt djur försäkrat

Genom att ha ditt djur försäkrat så kostar det dig mindre om det är så att ni behöver uppsöka en veterinär för skada eller sjukdom. Hur mycket ersättningen är på, det beror på försäkringsbolaget. Sedan kan det finnas olika villkor, som att det blir mindre pengar ju äldre ditt djur är.

Livförsäkring på djur, det innebär att du får ersättning om djuret skulle bli sjukt eller skadas så svårt att det dör eller behöver avlivas. Då betalas försäkringsbeloppet, som ska motsvara djurets marknadsvärde, ut till dig. Detta belopp kan även det minska i takt med att ditt djur blir äldre. 

Sedan kan det även finnas andra undantag och begränsningar i olika försäkringar. Det kan vara undantag för rasspecifika åkommor, för en del sjukdomar oberoende av ras och för vissa behandlingar. Sjukdomar som är medfödda ersätts ofta inte heller. Därför är det viktigt att alltid läsa alla villkor. 

9 Oct 2020