Viktigt med D-vitamin

Den allra viktigaste källan till D-vitamin, det är solen. Dock är det ju så att här i Sverige, så är det stora delar av året, där vi inte får tillräckligt med sol. Brist på D-vitamin är därför ganska vanligt. Det finns flera grupper som rekommenderas att äta tillskott av D-vitamin. Bland annat barn under 2 år, vuxna över 75 samt även de som inte äter mycket fisk eller annan D-vitaminberikad mat. Om du vill köpa tillskott med detta vitamin, jämför dem på bastitest24.se. Det finns ju en hel del olika varianter nämligen.

Vilket D-vitamintillskott är det bästa?

Om du har brist på D-vitamin, så kan det leda till att du är mycket trött, har smärtor i muskler och skelett. Under vintern kan det vara extra noga att få i dig extra av detta vitamin. Det är då smart att satsa på ett tillskott med det. För att du ska veta vad som passar bäst, så kan det vara bra att jämföra de tillskott som finns. De kan vara olika koncentrerade, eller att det är tillskott med många olika saker i. Så därför är det bra att kolla upp de olika sorterna.

Om du är i en riskkgrupp, så som att du är äldre, eller överviktig, eller har mörk hy eller att du äter för lite livsmedel där detta vitamin förekommer naturligt, då bör du satsa på att ta ett bra tillskott. Det gäller även dig som får för lite sol, även om sommaren. 

21 Aug 2022