Glöm inte att kolla hälsan

När man startar sin viktresa från Fat till Fit så har man fokus just på att gå ner i vikt. Det är då lätt att glömma bort att det också kan innebära en fara för ens hälsa. Att gå ner i vikt är hälsosamt om man är överviktig, men att gå ner för snabbt - på fel sätt eller att gå ner om man redan har normal vikt kan bli fel. 

Därför ska man vara noga med att boka in hälsokontroller med jämna mellanrum. Här kan du hitta olika vårdgivare som kan utföra en bra kontroll på din hälsa. Genom att hitta eventuella problem tidigt så kan man justera sin diet för att må bra under hela viktresan.

Egen smoothie

Här tipsar jag om en smoothie du kan göra själv. Den är både näringsrik, smakar gott och kan hjälpa dig att gå ner i vikt utan att vara hungrig hela tiden. 

Du behöver:

  • 5-6 jordgubbar
  • ½ mango
  • 2 msk havregryn
  • 1 tsk chiafrön
  • 2 dl vätska (jag föredrar kokosvatten men du kan använda yoghurt med lågt fettinnehåll eller liknande.)

Börja med att skölja av både mango och jordgubbar och dela dem sedan i mindre bitar. Lägg dem i en mixer och häll i kokosvatten och havregryn. Mixa tills det är en slät smoothie och häll sedan upp i ett glas. Häll sist i chiafrön som ger lite textur till din smoothie. Denna gör jag till frukost men den funkar även som mellanmål om man vill. 

8 Feb 2022