Så blir du en bättre löpare

När man börjar löpträna går utvecklingen snabbt. På kort tid känner man hur man orkar längre och längre sträckor och att återhämtningen går snabbare för varje dag. Men så plötsligt når man en platå där utvecklingen känns som den stannat av helt. Hur kommer man vidare? Här får du tipsen!

5 tips som kan ta dig vidare i utvecklingen

  • Träna regelbundet: Vill du bli en bättre löpare är det viktigt att ha regelbundenhet. Tre - fyra enklare pass i veckan är mycket bättre än ett stentufft i veckan. Gör gärna en träningsplan i din almanacka och följ den. 
  • Kosttillskott hjälper: Även om tillskott inte kan förbättra din teknik så hjälper de till att hålla kroppen i balans. Läs mer på Fitnessfrank.se där de på ett bra sätt förklarar hur kosttillskott kan hjälpa till att bli en bättre löpare.
  • Skaffa en träningskompis: Du kan antingen gå med i en grupp med löpare som träffas regelbundet eller se till att dra med en vän ut i spåret. Att springa tillsammans sporrar och underlättar.
  • Styrketräna också: Styrketräning är något löpare bör få in ungefär en gång i veckan. Det ökar muskelmassan och gör att du inte skadar dig lika lätt när du springer. Svårt att hinna få tid till gymmet? Avsluta ett löppass med lite styrkeövningar!
  • Spring inte varje dag: Återhämtningen är viktig och du måste låta kroppen vila. Träningspassen bryter ner kroppen och den byggs sedan upp medan du vilar. Detta är något många glömmer! 
20 Oct 2022