Inte lätt när man bryter benet

gipsat, brutet ben

Att bryta benet är inte skoj, men ack så lätt. Som tur är har jag aldrig gjort det. Det enda jag har brutit är handleden, för många år sedan. Men för ett tag sedan så lyckades en kompis till mig bryta benet, på flera ställen. Hon fick gipsas och blev rätt så rörelsehindrad. Hon fick dels kryckor med hem samt en rullstol. Det är tur det finns rullstolar, så att det blir lättare att ta sig fram när man inte kan göra det med egna ben. Har sett att man kan köpa rullstol hos Swemed om man behöver. Det behöver ju inte min kompis, eftersom att hon "bara" brutit benet. Men det är ju bra för dem som har rörelsehinder som är beständiga. 

Köpa eller låna rullstol

Det finns ju rullstolar att låna så väl som att hyra och det fungerar ju om det bara är för en kort period. Men är man rörelsehindrad för livet så att säga, eller en väldigt lång period så kan det vara en god idé att köpa sig en egen rullstol. Om du ska köpa en rullstol ska du tänka på vad du ska ha den till och vart du mest behöver den. Är det mest för inomhus, utomhus eller om du behöver en allround-rullstol. 

Min kompis kommer nu att ha sitt gips ett bra tag framöver, så sommaren kommer nog kanske inte bli så kul för henne. Men tur hon ändå kan ta sig fram med hjälp av sin rullstol.

11 May 2019