Håll formen över jul och nyår

Vi är i december månad och snart är julen här med alla dess godsaker och onyttigheter. Men, det går faktiskt att hålla formen, även om det är jul och nyår! Det gäller att inte bara släppa allt du byggt upp under året. Fortsätt träna, äta kosttillskott från Fitline, samt gör smarta val. Det  är även viktigt att komma ihåg att det inte är det du äter under jul och nyår som påverkar hur din form ser ut resten av året. Det är de kost- och träningsval du gör mellan nyår och jul. 

Tips för att hålla formen under jul och nyår

Låt inte godsakerna stå framme hela tiden. Det är bättre de står i skafferiet, så blir det ett aktivt val att äta av dem, inte bara för att du går förbi chokladasken. 

Ät i rimliga mängder. En pepparkaka blir lätt fem stycken. 

Välj det godaste. Plocka ut godbitarna från julbordet och hoppa över det du ändå inte tycker är så gott.

Duka upp hälsosamma alternativ. Du måste inte ha ett traditionellt julbord.

Drick måttligt. Alkohol är en riktig kaloribomb. 

Varva med nyttiga måltider. Byt ut risgrynsgröten till frukost med en hälsosam smoothie, ägg eller naturell yoghurt och bär. Variera pepparkakorna och kola med naturella nötter eller en bit mörk choklad.

Prioritera träningen. Glöm inte bort att motinera och träna under julens lediga dagar. En promenad, en löptur eller träning hemma är är smidigt om du inte vill besöka gymmet. Sen umgås aktivt med släkten, genom promenader tillsammans och så vidare.

4 Dec 2020