Få bättre tarmflora

Hur vår tarmflora mår, det påverkar en hel del annat i vår kropp. En kompis till mig gjorde nyligen en analys av sin tarmflora. Genom att göra en sån så kan man få reda på hur den mår och vad man kan göra för att få den må bättre. Jag funderar också på att göra en sån analys, för tycker det känns som om magen är upprörd ibland. Läste det att lägga till mjölksyrade grönsaker vid minst en måltid om dagen är ett enkelt sätt att börja. De hjälper till att bryta ner maten och möjliggör för kroppen att få tillgång till näringen. 

Bra saker att äta

Har sökt lite på detta med vad som är bra att äta för att ha en bra tarmflora. Läste det att vi går i oss bakterier via fermenterad och syrad mat och dryck som mjölksyrade grönsaker, kefir, probiotika, kombucha, temphe och miso. Dessa bakterier gynnas av att vi får i oss lösliga och olösliga fibrer via grönsaker, groddar, nötter och frön.

Sedan ska det visst även vara bra att vara mycket utomhus. Gärna gräva i jorden med händerna också. Det är nämligen inte bra att vara allt för renlig.

Ska ta en analys

Jag ska nog ta och göra en analys jag med så att jag vet vad jag ska göra för att få en bättre tarmflora. För det kan man få tips och råd om efter såg jag. 

 

 

 

18 Nov 2019