Cube & Lapierre elcyklar - Coola mountainbikes

Träning är vägen till bra hälsa och att ha gått från att ha varit en stillasittande tjockis till att bli aktiv och full av energi har varit en av de bästa resorna i mitt liv. En träningsform som jag njuter av är att cykla i skog och mark, men ibland så känner jag att det vore skönt att ha lite hjälp på vägen när jag cyklar, så jag inte blir så förbaskat trött. Därför har jag tittat på olika former av elcyklar som är mountainbikes. 

Cube

Den ena cykeln jag har kollat på är en Cube elcykel, en Cube Nutrail för att vara exakt. Den har allt jag behöver av en cykel med stark ram och bra däck samt en elmotor som kan hjälpa till när det är som mest besvärligt. Riktigt snygg design, och ligger helt OK i pris också. 

LaPierre

Lapierre är ett välkänt märke bland alla oss som gillar cyklar. Det är en frans cykeltillverkare som funnit på marknaden sedan 40-talet om jag inte minns fel. De är idag långt framme när det gäller elmountainbikes och erbjuder cyklar i många prisklasser. De har en modell som heter Lapierre Overvolt HT 500 W som jag är intresserad av. 

Måste provcykla först

Att välja cykel är inte så lätt om man bara kollar online, så därför har jag tänkt åka till Elcykelpunkten i Stockholm där jag kan testa de olika cyklarna innan jag bestämmer mig. Vem vet, det kanske finns en helt annan där som passar mig ännu bättre?  

12 Jan 2019